Сграда се руши на метри от детска градина и детска площадка в столичния парк "Свети Никола", съобщи bTV.

Част от визията на столичния парк "Свети Никола". Тази рушаща се постройка е в близост до детската площадка в парка, който също цялостно е не особено добре поддържан. Това пише Полина Тодорова, която е публикувала снимки.

Боклуци и използвани спринцовки, такава е гледката отвътре. Според местните, освен че се виждат от далеч, развалините започват и да се усещат през лятото.

Постройката се намира на 50 метра от детска площадка. Според местните тя може да се ползва за нещо или просто да бъде съборена и почистена.

За какво са служили тези постройки днес вече никой не помни. Наблизо има две училища, а висящите ламарини и ронещите се стени попадат и в двора на детска градина.

"Това е детска градина. Ясла и детска градина. Е, как играят? Тука има двор. Дворът е до оградата. Ще падне нещо, ще ги удари. Тая сграда, която е разрушена ще пребие някое дете. Тука съм виждала да влизат деца. И възрастни хора тука бездомни нощуват", казва д-р Розина Керакова.

По сградата личат и следи от пожар. Колко е здрава конструкцията сега - никой не може да каже.

Според кмета на района борбата за премахване на постройките е от 2015 г. насам. Има множество предписания и констативни протоколи, сезирана е и прокуратурата. Собственикът на постройките е в несъстоятелност.