В текста продавачът, представил се като Иван Смърданов, посочва, че продава цялото село Черно поле заедно с местни крадливи мургави жители. Последните обаче, при строга ръка, можело да се вкарат в релсите и да работят, информира „Труд“.

"Селото е много красиво и много голямо. Има три махали и много голямо землище...", посочва Смърданов с пояснението, че обявата е само за сериозни клиенти и цената ще се коментира след оглед на място.

"Заповядайте по всяко време!", завършва офертата, подкрепена със снимка от центъра на селото.

"Труд" опита да се свърже с продавача на селото, но посоченият телефон за връзка бе оставен на гласова поща.

Затова пък кметският наместник на Черно поле бе на линия и с изненада разбра, че селото му се продава. "Никой няма да ни купи!", каза с усмивка, но и с малко тъга в гласа кметът Тодор Тодоров.

Той предположи, че авторът е свързан родствено със селото. Още повече, че в Черно поле има и местност като фамилията на продавача - "Смърдан".

Както в много селища в Северозапада и за Черно поле кражбите са основния бич за местните хора, оставени на доизживяване в обезлюдяващите си родни места.

В момента в селото живеят 283 души, предимно възрастни хора. Няма работа, няма и достатъчно храна, твърди кметът. "Явно на някой му е писнало", коментираха хора от Черно поле.