Семейство от Севлиево резервира хотел край морето в гръцкото село Афитос за лятната си почивка, а получи вила на 1 час пеша от плажа. Почивката на Христофор и Ренета Петрова е тотално провалена, съобщава Нова телевизия.

"Бяхме резервирали месец по-рано, за да сме спокойни и да можем да отидем на мястото, където сме решили, че ще почиваме. Заплатихме си предварително почивката, обадихме се предварително преди да пристигнем в Афитос на хотелиера, каза че всичко е наред и ни очаква", разказва Ренета Петрова.

Оказва се, че резервацията им е отменена, а неприятната новина разбират, чак когато пристигат на място.

"Пристигаме в Афитос и в 12 часа хотелиерът ни казва да изчакаме на една бензиностанция. След това ни каза да го последваме и ни заведе в една вила, която въобще не се намира в курорта. Тя е по-скоро между Афитос и Политея", допълва жената.

Така, вместо в хотел на метри от морето, съпрузите са настанени в друг с условия- далеч неотговарящи на изискванията им и на това, за което са платили. Хотелиерът ги уверявал, че нямал места, но мястото, където ги настанява ще им хареса. Според собственика на хотела, не е било възможно семейството да бъде настанено в стаите, за които са платили. Мъжът заяви, че качеството на стаите, където са настанени, е по-добро, отколкото мястото, което запазили първоначално.

От платформата за резервации са изпратили писмо до семейството, в което се извиняват за ситуацията и уверяват, че вината е в хотела.

"Платформите за хотелска резервация, които могат да ползват всички граждани на Европейския съюз, когато правят резервации за настаняване и за почивка на своето семейство се явяват посредник. Съгласно директивата за електронната търговия посредническите услуги са освободени от отговорност. В тази връзка, всяка една такава платформа се стреми отговорността да се носи от хотелиера", обясни Лиляна Кирчева-Арсова - директор Дирекция "Туристическа политика".

За да може случаят да бъде проверен, трябва да бъде пусната жалба в Комисията за защита на потребителите в България. Семейството се прибира днес в България, като предстои да пуснат жалба.