Стабилно е състоянието на полицая, който вчера беше ударен в окото от хвърлено яйце в района на Министерския съвет снощи, съобщи комисар Радослав Стойнев, началник на отдел "Охранителна полиция" при СДВР.

По думите му се наблюдава все по-често граждани да са възмутени от блокадите на възлови кръстовища, създават се предпоставки и за пътно транспортни-произшествия. Снощи 11 са били блокираните кръстовища.

Според него, единствено присъствието на полицията е помогнало да не се стига до спречквания между двете страни. Стойнев изтъкна, че шофьорите смятат, че са им нарушени права и интереси.

Стойнев заяви, че е установен и водачът на автомобила от четвъртък вечер, който демонстративно се е опитал да напусне блокираното кръстовище между бул. "България" и бул. "Фритьоф Нансен". Тогава 19-годишно момиче се е оплакало от болки в крака. Работата по случая продължава.

Пред БНТ протестиращи блокираха входовете, с цел възпрепятстване и недопускане излизането от сградата на Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, които участваха в "Панорама". Към 24 ч. двете дами по собствена преценка и отговорност решиха да напуснат БНТ, непосредствено една след друга, каза комисар Стойнев.

Към двете е изразена силно вербална агресия, хвърляни са кенчета от бира, което е наложило намесата на полицията, с цел осигуряване на кордон, каза Стойнев.

"От страна на полицейските органи не е използвана физическа сила, освен изграждането на кордони и на моменти изтласкването на част от протестиращите", допълни той.

През вчерашния ден няма задържани лица.