Няма подадени оплаквания или писмени жалби от пострадали при блокадата на кръстовището пред Румънското посолство на столичния булевард "Ситняково" снощи. Това съобщават от Първо РУ-СДВР, на чиято територия е кръстовището, на което вчера се стигна до напрежение между протестиращи граждани и жена, опитала да премине с автомобила си в района. Информацията е във връзка с постъпили въпроси и съобщения в медиите относно "прегазени" или "бутнати от лека кола" участници в незаконната блокада.

Към момента не са установени пострадали и сред участниците в блокадата на кръстовището, след като своевременно е извършен преглед на кадрите от видеонаблюдението в района, уточняват от полицията.

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура служители на Първо РУ-СДВР продължават работата по разследването на инцидента, при който семейство с две деца - момченце на 2 години и момиченце на 9 години, бяха блокирани в автомобила им. Потърпевшите вече са представили пред разследващите своите обяснения по случая.

Във връзка с провеждането на протестни действия СДВР отново предупреждава жителите и гостите на София да шофират с повишено внимание на територията на града, отчитайки по-сложната пътнотранспортна обстановка.

Трима души са задържани за проявена агресия към семейството с две деца, което се опита да премине блокадата на столичния булевард "Ситняково".

Инцидентът стана около 22.00 ч. снощи, когато автомобилът се опитал да премине през кръстовището, въпреки събралите се хора там. Стигна се до спречкване, което завърши с изпочупени стъкла и фарове на автомобила и намеса на полицията.

От полицията обясниха, че не са охранявали блокадата, защото тя е спонтанна и незаконна.