До момента всичко преминава нормално. Има 6 лица задържани, двама са обявени за издирване. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2 септември. Това каза на брифинг малко преди обядг зам.-шефът на охранителна полиция към СДВР Тони Тодоров във връзка с днешните протести под надслов "Велико народно въстание II".

"Прави впечатление, че от трибуната на протестиращите има ораторите, които спекулират с действията на служителите на МВР. Част от нещата, които намерихме, са обезпокояващи - конкретно доста камъни, които бяха струпани на купчини. Не отправям обвинения, тук има и предмети, които са останали от вечерта. Отстранено е всичко, беше намерена туба с течност, около 10 литра, както и 10 шишета с безцветна течност", каза още Тодоров.

"В интерес на всички е протестът да протича мирно. Филтровъчни пунктове има и се проверяват всички лица с обемисти багажи. Полицията има достатъчно възможности, за да обезпечи сигурността. Има и командировани колеги, разбира се", каза още зам.-шефът на охранителна полиция.

"Днес имаме заявени официално три мероприятия в района на Народно събрание, президентството и Министерски съвет. До момента всичко протича нормално. Трима са носили забранени предмети, а един е без документи за самоличност. Отведени са в районните управления и ще установяваме съпричастността им към други техни прояви и след това ще бъдат пуснати", каза още комисар Тони Тодоров.

"Предвид нещата, които открихме, явно някои лоши хора искат нещо да се случи. В момента се преглеждат записите от камерите в района'', отбеляза той и добави, че очаква провокациите да продължат.