Сайтът на Министерството на правосъдието блокира днес и беше недостъпен за часове. След като се срина сутринта, той бе възстановен чак следобяд.

Страницата не работи поради технически причини, но проблемът не е сериозен и тя ще бъде активна след 13:00 часа, обясниха от ведомството.

Оттам отрекоха блокираният сайт да има нещо общо със срива в Търговски регистър, който спря да работи преди повече от седмица е предизвика хаос.

Специалисти обаче обясниха пред "Лекс", че грешката, за която първоначално излиза съобщение при опит да бъде зареден сайтът, показва, че уеб сървърът, на който е той, изобщо не работи. Самото съобщение за проблема пък е генерирано от прокси сървър. Той също беше изключен малко по-късно и на адреса на МП вече не се показваше никакво съобщение. След това пък беше изписано (правописът е запазен):

"Портала на Министерство на правосъдието ще бъде достъпен след 13:00 на 17.08.2018 г. Извиняваме се за причиненото неудобство".

Тъй като все пак страницата не беше възобновена до 13 часа, след това отново се появи първоначалният текст за грешка. Към 14,30 часа сайтът все пак заработи.

Междувременно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е извикал правосъдния министър Цецка Цачева на спешна среща. Все още няма официална информация каква точно е причината. Вчера обаче той намекна, че ще освободи шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради продължаващия вече седмица проблем с Търговския регистър, който е под шапката на правосъдното министерство.