Столичният общински съветник от БСП Николай Николов хем развесели, хем възмути социалната мрежа, след като в рамките на 8 дни всеки ден той представя данни за състоянието си - като заразен от коронавирус, поставен под карантина. 

Видеата, които той пуска са забавни, но в последното е ключът към историята.

Николов е втори мандат общински съветник от групата на БСП в Столичен общински съвет (СОС). 

Първо той съобщава, че е бил контактен на заразени с вируса, поради което веднага е бил поставен под карантина.  По думите му, инспектор от РЗИ му се обадил по телефона, за да му съобщи, че е инфектиран с новия коронавирус след първи направен тест. Николов е присъствал на мероприятие, където двама души са дали положителни резултати за COVID-19.

В първите дни описва какво прави - няма никакви симптоми, температурата му е 36 градуса, скача на въже, не излиза и чинно спазва всички инструкции.

В ключовия 8-ми ден обаче излиза тестът му дали е носител - оказва се, че не е. Той е поставен под карантина, но втори тест така и не му е правен, нито е посещаван от служители на РЗИ.

Споделя обаче, че полицията го посещава дали си стои у дома. Акцент поставя върху факта, че лабораториите са заети и нямат часове, затова е успял да се уреди с час чак при третата лаборатория. А с всички разходи тестът за COVID-19 му излязъл около 200 лв.

Иронията приключва в последното му видео, в което той описва ситуацията.

"Здравейте приятели, ден 8 от Одисеята с COVID-19 в дома ми. Днес няма да има физически упражнения по простата причина, че резултатите ми от частната лаборатория са готови.

Малко предистория:

Миналата седмица ми беше направен тест след като съм присъствал на мероприятие, където двама души са дали положителни резултати за COVID-19.

Съобщава ми се по телефона (от инспектор на РЗИ), че съм с положителен резултат и че до 2 дни от РЗИ ще дойдат да ми направят тест, който да потвърди първия.

От РЗИ, никога не дойдоха да ми направят втори тест!", пише общинарят. 

Той добавя: "За сметка на това дойдоха да ми връчат предписания за 14 дневна домашна изолация, а от 6-то РПУ ме провериха дали спазвам изолацията.

С оглед на това, че нямам никакви оплаквания и симптоми в петък си направих тест в частна лаборатория, резултатите станаха готови днес и съм - ОТРИЦАТЕЛЕН!".

"Сега, никой не може да ми върне загубените дни, в които съм стоял като затворник вкъщи, никой не може да възстанови нервите на семейството ми, на близките ми и на приятелите ми, които се притесняваха денонощно и никой не може да ми каже дали домашната ми изолация ще бъде премахната...

Отказвам обаче да бъда използван като част от статистиката "болни/заразени с COVID-19", пише Николов. 

Като в заключение моли за помощ и от юристи за съвети какви правни и съдебни ходове може да предприеме".