Сигнал за незаконна частна детска ясла в блок подадоха жители на столичния квартал "Хиподрума". Пред Нова телевизия те казват, че в апартамент в блока, в който живеят, всеки ден се водят и отглеждат деца срещу заплащане от 400-500 лева. 

Според собственика на яслата става дума за родителски кооператив, който по законите на Република България може да функционира с учредителен акт. 

Живущите в блока обаче не са съгласни в блока им да има детска ясла. Препоръката на Район "Красно село" след подадени там сигнали е била статутът на мястото да се смени именно на детска ясла.

Сигнали са подавани и до столичната Регионална здравна инспекция и до Националната агенция по приходите (НАП). Проверки, правени в края на миналата година, са показали, че мястото няма лиценз и разрешителни да функционира като детска ясла, като проверка на NOVA е показала и че няма съответните документи в Министерството на образованието и науката. 

Въпреки това мястото работи от 2019 г. През лятото съседите са забелязали поне 10 деца да се възползват от услугите на т. нар. родителски кооператив. Храна за тях се приготвяла на място, като доставките на продуктите, приготвянето им, шумът и миризмите от това притеснявали съседите. 

Родителите на някои от децата отказват коментар по темата.