Почина съпругата на фелдшера от с. Климент, Шуменско. Тя, заедно с мъжа си, са диагностицирани с коронавирус, но отказаха лечение в болницата в областния град. Това съобщи пред БТА късно снощи кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

По думите му състоянието на 80-годишния медицински специалист в момента е много тежко. Тепърва ще трябва да се организира и погребението на жена му, за което нямал инструкции от нито една институция как да се случи.

Според Ахмедов разпространението на коронавируса в региона се дължи основно на контактите на медика - с негови пациенти и други жители.

Новите случаи на заразени с COVID-19 у нас са 89, сочат данни от Единния информационен портал в страната. Починалите за последното денонощие са трима.

Заразените у нас, според официалната статистика са вече 3542 души, а жертвите 184. Активните случаи са 1478. Броят на излекуваните до момента е 1880 души. През последното денонощие са регистрирани 63 от тях. За изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 2054 проби.

Най-много са новозаразените в София-град - 24, в София-област са 7. В Пловдив са регистрирани нови 12 случая, в Смолян - 7, а в Пазарджик - 4. В Шумен, Варна, Ямбол има по един нов случай. В Кюстендил - 5. В Сливен и в Плевен има по 7 новозаразени, а в Разград и Перник - 2. В Сливен и Ловеч са регистрирани по четири нови случая, в Разград, Перник, Кърджали - по два, а в Стара Загора - 3.

276 са общо пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 12 се намират в реанимация.

Националната информационна система показва, че у нас с потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 329 медицински служители.

Под едноседмична карантина от днес остава квартал "Седми" в Самоков, съобщи БНТ. Причината - установен ръст на заболелите. Засега от общината не предвиждат поставянето на КПП-та, но обещават стриктен контрол за спазване на противоепидемичните мерки.