Бомбата избухна малко след 6 часа тази сутрин в района на кооперативния пазар в курортния град, предаде БГНЕС.

Директорът на областната дирекция на МВР в Благоевград Георги Костов съобщи, че пострадалият случайно е преминавал в района. Той забелязал съмнителен пакет пред входната врата на офиса на "Евророма". При вдигането му, пакетът е експлодирал.
Малин Илиев е от ромски произход и е от листата на "Евророма" на последните избори. Мъжът е с откъсната ръка и с опасност за живота. Откаран е в болницата в Сандански, където e опериран. Ампутирана е дясната му ръка до китката, мъжът е и с тежки вътрешни наранявания - разкъсване на корема, черния дроб, тънкото черво и стомаха. Настанен е в реанимация и е на апаратна вентилация.

Работата е на първоначален етап и всички версии, включително връзка с офиса на "Евророма", са напълно вероятно. Не може все още да се коментира самият взрив и методът, по който е извършено взривяването, заяви още Георги Костов. Той допълни, че лидерът на „Евророма” в Сандански и общински съветник Тони Ангелов ще бъде разпитан по случая.

По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов вероятно взривното устройство е било за сплашване, предаде "Фокус". Според Цветанов експлозията е криминален акт и няма политическа основа.
Най-късно до ден-два полицаите, които работят по случая, ще разкрият извършителите, уверен е вътрешният министър.

Все още няма задържани за взрива пред офиса на "Евророма" в Сандански, но разследването вече има водеща версия, съобщи по-късно в Лясковец Цветан Цветанов.Той отказа да конкретизира каква е версията, но отново подчерта,че случаят не е политически, а криминален. По думите на Цветанов разследването има определени лица, по които работи, но в този момент няма какво да бъде съобщено за конкретните извършители.
Той допълни,че в Сандански е концентриран сериозен ресурс, като от София са изпратени специалисти по взривовете и от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Районът е отцепен. Експерти от служба ДОТО на МВР установят вида на взривното устройство. Няма сериозни щети по околните сгради.