Инцидентът е станал на участъка, който е над земята, в тунела между станциите "Ломско шосе" и "Обеля", съобщи за bTV изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Движението беше спряно заради огледа на място от полицията.
Със сигурност става въпрос за самоубийство, уточниха от МВР. Човекът е бил убит от високото напрежение на електрическия ток, а след това го е блъснала и мотриса.

Полицаи обясниха, че не е ясно как мъжът е влязъл в тунела, тъй като на всяка метростанция има ограждения и видеонаблюдение. Отговорът на този въпрос се очаква да дойде след преглед на записите от камерите.
Униформените, охраняващи подземната железница, са получили нареждане да стоят по пероните на станциите, за да няма втори случай.

“Това, което се видя, беше ужасяващо! Всичко стана внезапно, за секунди.” Това сподели пред БЛИЦ очевидка на трагичния инцидент. По думите й първо нещо е присветнало, след което мотрисата изведнъж спряла. За да не се изплашат пътниците, от “Метрополитен” са съобщили, че има техническа авария. Минути по-късно, когато хората били изкарани навън, се разбрало, че става дума за самоубийство.
 
“Не видях как изглежда мъжът. Излизайки от влака, чух някой да казва: “Их, това е човек!”. Обърнах се, виждаше се за какво става въпрос и много се зарадвах, че беше тъмно, защото не искам и да си представям как би изглеждало това на светлина”, споделя свидетелката.

Все още не са известни причините за трагедията.

В началото на годината млад мъж опита да се самоубие, като скочи върху релсите на метровлака при станция "Васил Левски".