Всички контактни лица от първа линия с тенисиста Григор Димитров се поставят под карантина в Хасково, дори и при отрицателен резултат за коронавирус. Това реши на извънредно заседание Областният кризисен щаб.

"Всички, които са били на разстояние под 1,5 м от Григор Димитров, се водят контактни и ще бъдат поставени под 14-дневна карантина, съобщи директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

Карантината започва да тече от датата на контакта - от 16 юни в случая. Няма да има масово тестване. Всеки, който реши може доброволно да се тества, но отрицателния резултат не отменя карантината. Една снимка не е контакт, категорични са от РЗИ-Хасково.

Проби ще бъдат взимани само на хората със симптоми.

Тенис кортовете ще бъдат затворени за дезинфекция. Все още от РЗИ не знаят какъв е броят на контактните лица. Сигурно е, че кметът на Хасково Станислав Дечев е контактен, тъй като имаше среща с Григор. Също и треньорите от клуба, както и журналистите, които са го отразявали.

От днес лабораторията към Първа поликлиника започва да прави PCR тестове, но капацитетът й за обработка са 15-20 теста, съобщи областният управител д-р Стефка Здравкова.

"Към момента нямаме активно болни в областта", каза още той.

Кметът на града е направил PCR тест тази сутрин, очаква се резултатите да излязат днес следобед. Той е в добро здравословно състояние.