Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина в столичния кв. "Дружба". Майка на момиченце на година и 9 месеца разпространи снимки във Фейсбук, на които се виждат синини и наранявания, предава Нова тв.

"Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лв. Първите наранявания на детето бяха синини по крачетата. След това обаче имаше огромна синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че са се били с друго дете. Най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще ни прекрати договора. Искахме да видим камерите, но тя отказа и каза, че били в профилактика", разказа майката на пострадалото дете.

Кадър: Нова тв

Тя поясни, че е подала сигнал до МВР и "Закрила на детето". По думите й в градината няма медицинска сестра.

"Знаем, че за всяка група се грижат 2 жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но предвид коронавируса не сме влизали в сградата", поясни жената.

Директорката отказа да коментира темата. От МОН обясниха, че градината няма лиценз, а от "Закрила на детето" обявиха, че това място не съществува по документи.