Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетенията от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи, се казва в съобщение от Секретариата на Симеон Сакскобургготски. 

Апелативния съд не уважи решението на Софийски градски съд, че той е държавна собственост и постанови, че двореца е собственост на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза.

След решението на САС по делото за Дворец "Врана", отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти, се казва още в прессъобщението. 

Нещо повече - Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно - не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът "Врана", още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен, коментират от Секретариата на Симеон Сакскобургготски.