В същото време обаче Овчаров посочи, че проверка през 2006 г. в столичното топлофикационно дружество установила повишени представителни разходи, както и големи суми, платени за различни услуги.
Събираемостта на задълженията към столичната "Топлофикация" намаляха рязко след скандалите, които станаха там, допълни още Румен Овчаров. По думите му, директна намеса в управлението на дружеството не е имало. Проблемите възниквали постепенно в дружеството, защото се създал много шум в медиите и имало напрежение.
След като даде показания по делото, Румен Овчаров отказа да отговаря на журналистически въпроси с думите, че "нахалството е хубаво нещо, но не винаги води до полза".
Софийският градски съд заседава днес по делото за злоупотреби в столичната "Топлофикация". Подсъдими, освен бившият изпълнителен директор Валентин Димитров, са Иванка Диловска, Георги Рогачев, Пламен Василев, Георги Ненков и Илко Йоцев. Пред съда днес показания трябваше да даде и бившият кмет на София и сегашен премиер Бойко Борисов, но от Министерския съвет са изпратили писмо, че той не може да се яви, тъй като е на посещение във Франция.

Вижте видео от съдебната зала