Днес Върховният касационен съд призна за невинни плицаите и ги оправда напълно. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, но решението на съда е подписано с особено мнение от един от тримата съдии.

Семейство Димитрови заявиха пред журналисти, че няма да оставят нещата така и ще продължат да се борят. Те са убедени, че синът им е бил убит и са очаквали възмездие за виновните за смъртта му.
"Ще се сезираме Европейския съд и всички възможни институции в чужбина, ще направим всичко, което е възможно", каза Адриана Димитрова.

Близките на Чората недоумяват как се е стигнало до решението на ВКС, което отменя предишни три осъдителни присъди срещу полицаите.
"Никога не съм очаквал подобно решение, за какво бяха предишните инстанции, ходенията, разкарването", каза Райо Димитров.

Според полицаите обаче, истината е възтържествувала. Единият от тях - Борис Механджийски, заяви, че се е чул с колегите си веднага след научаването на новината за решението на ВКС.
"Все още не можем да повярваме, както не можахме да повярваме, когато ни осъдиха първия път - все едно не се отнасяше за нас. Щастливи сме, че най-сетне нашите семейства е възможно да се отърсят донякъде от това бреме", коментира той.

На въпрос как се е отразил процесът върху него и останалите подсъдими - майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов и сержантите Янко Граховски и Георги Калинков, старши-лейтенант Механджийски каза, че последствията вероятно ще се видят тепърва.
"Досега се държим - в семейството, в местата, където работим, посочи той и допълни, че подкрепата на колегите от полицията е била много важна за тях.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането в рамките на операция "Респект", след сигнал, че разпространява наркотици и склонява момичета към проституция.