Той обаче обжалва решението. Днес апелативните магистрати прецениха, че няма доказателства, че ако е на поста, градоначалникът би укрил улики или би повлиял на свидетели, които са му подчинение, както твърди прокуратурата.

Самият Рачев обяви, че ще бъде в отпуска до 2 април и ще е на разположение на разследващите.

Съдът отхвърли и още един довод за отстраняването на кмета като неоснователен - това, че срещу него може да бъдат повдигнати още обвинения.
Освен това беше отчетено, че правото на труд е основно човешко право. А в същото време все още не е ясно кои свидетели трябва да бъдат разпитани.

Решението на АСС бе посрещнато от множеството поддръжници на Рачев, които бяха дошли в съда, с аплодисменти и възгласи: "Победа!".

Пред сградата на общинската администрация в Септември се провежда мирен протест в подкрепа на Рачев, каза кметът на септемврийското село Ветрен Радослав Лютаков, цитиран от БНР. Той допълни, че по информацията, с която разполага, гражданите на Септември възнамеряват като следваща стъпка да затварят жп гарата за час-два.

Засега Марин Рачев е обвинен в умишлена безстопанственост и неизгодна сделка, ощетила общината в Септември с малко над 200 000 лева.

Вчера друг състав на съда намали почти наполовина паричната му гаранция – от 250 000 на 130 000 лева. Това стана, след като той обжалва с мотива, че няма толкова пари.