На 14 януари 2008 г., след планирана и протекла без усложнения бременност, Полина Димова ражда здрава първородната си дъщеря Емилия. Проблемите тръгват след това. Все още в болницата, младата жена вдига температура. Лекарката, водила раждането, я преглежда, но не вижда проблем - дава й обезболяващи и на следващия ден я изписват.

На 16-ия ден след изписването, с подут корем и силно изтощена, младата майка отива в болница, където според материалите по делото, хирургът д-р Александър Маджуров не открива основания за оперативна намеса и я връща за домашно лечение.

„Изписаха й 2 литра чай от шипка да изпие, за да се лекува от грип”, посочва бащата на Полина - Иван Иванов.
 
На 2 февруари Полина отново е в болницата, където я поема екип от хирурзи и гинеколози, сред които д-р Сияна Драгнева и д-р Нина Добрева. Младата жена е вкарана по спешност за операция с перитонит, а от корема й бликват два литра гной. Продължителното възпаление, тръгнало от матката, както ще установи разследването, се оказва фатално, организмът не успява да се пребори с инфекцията и на следващия ден Полина издъхва в реанимация.

За смъртта й пред съда застават д-р Маджуров, който не я приема в болница, въпреки оплакванията й, и гинекологичният екип - д-р Сияна Драгнева и д-р Нина Добрева, извършили операцията - за немарливост.

Според родителите тримата лекари не са единствените виновни, а се касае за поредица от лекарски грешки. Семейство Иванови отглеждат 5-годишната Емилия.

Първото в Бургас дело срещу лекари за причинена смърт влиза в съдебна зала, но вече близо година и половина не може да продължи.

Не знам дали вече остана университет, на който не е писано по това дело, за предложения за специалисти”, коментира председателят на Бургаския окръжен съд Боряна Димитрова.

Отказите са заради „близки колегиални контакти”, служебни ангажименти и пътуване в чужбина. Глобите от 500 лева не могат да принудят вещите лица да извършат задълженията си.
Така делото за смъртта на Полина става и най-дълго отлаганото поради липса на експерти.