Необходимите 20 000 лева за лечението на д-р Ирена Иванова, която на 20 юли падна от 7-ия етаж на жилищен блок в столичния жк "Люлин", вече са събрани.

35-годишната жена бе настанена в Централната реанимация в „Пирогов“, където лекарите все още се борят за живота й. Инцидентът с д-р Иванова предизвика вълна от съпричастност не само в социалните мрежи. Десетки хора - познати и непознати, дариха кръв, за да я спасят.

Последните липсващи средства за лечението й пък бяха дарени от Асоциацията на университетските болници, чиито членове решиха да преведат по сметката на Фондация „Направи добро – Александровска“ 3000 лева, както и от Сдружението на работещите в Спешна помощ, което помогна с 1000 лева. Преди това 5000 лева преведоха и от Столичната лекарска колегия.

Сега на д-р Иванова й предстоят множество операции на таза и крайниците, като събраните средства са за медицински консумативи, които не се поемат от здравната каса. Колегите й от спешното отделение на Александровска болница обаче са сигурни, че тя ще се оправи и я чакат на работа, за да се борят заедно за спасяването на други животи, както са го правили само до преди месец.