Блок в столичния квартал "Младост" има акт 16, но е без ток. Хората, които са купили апартаменти и не могат да ползват имотите си, се събраха на протест.

"Имаме разрешително от 20 декември миналата година, но не можем да ползваме жилищата, защото няма ток", заяви пред bTV един от протестиращите.

Освен че не може да се нанесат, собствениците не могат да правят и ремонт.

"По договор вече трябва да можем да ползваме имота, но не можем да влезем. Няма асансьор и ток, не мога да пусна майстори, защото няма как да ползват инструменти и да работят", посочи друг от протестиращите.

В предварителния договор на собствениците пише, че сградата трябва да се въведе в ескплоатация не по-късно от 30 октомври 2018 г. Плащаме ипотека, кредити, наеми, оплакаха се потърпевшите.

 "ЧЕЗ-Разпределение не е страна по казуса, тъй като присъединяването се изпълнява в законоустановените срокове и към настоящия момент комплексът е захранен с електричество и има активна партида за строителния обект", заявиха от дружеството.

От там обещаха, че документите на хората за масово присъединяване вече са обработени и в началото на следващата седмица предстои монтирането на електромери.