Те са задържани тази сутрин в Самоков и Червен бряг при повторение на спецакция "Килърите", каза вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Двамата бяха освободени от съда след задържането им по операция „Килърите” и покушението на Юри Галев.

Васил Костов е задържан днес в къщата на полицейския служител Т.Т. от Червен Бряг, заловен при първата фаза от операция "Килърите" за незаконна лихварска дейност, съобщиха от МВР.

Янко Попов е задържан с още двама души, с които укривали физическите убийци на Румен Рачев в хижа близо до с. Говедарци. Туци осигурявал транспортирането им и доставял храна. Рачев бе застрелян с три куршума на 3 юли 2009 г. пред болницата в града.

Събрани са допълнителни доказателства за участие на групата на „Килърите” в поръчкови убийства, обясниха от МВР. "Прокуратурата поиска от Апелативния съд Васко Кеца и Туци да бъдат задържани с постоянна мярка, защото те имат съпричастност и към други убийства в страната. Има още две убийства, към които са съпричастни, които са в начална фаза и не бих искал да ги коментирам по същество", обясни Цветанов. По думите му повече информация за убийствата ще има в близките дни и месеци.

Мотивът за убийството на Рачев е финансов, каза по-късно той за bTV, но не пожела да уточни подробности. Туци е собственик на ресторанти на Боровец и на развъдници на риба.

Физическите извършители на убийството са Георги Георгиев и Владимир Филев, като това било доказано с ДНК-експертизи и разпознаване от очевидци по снимки. "Това са лицата, които след обявяването им за общодържавно издирване от края на миналата година са в неизвестност”, каза вътрешният министър.

Вижте видео от акцията, предоставено от пресцентъра на МВР