В петък Димитър Димитров излязъл от къщи с таблет и фотоапарат. Оставил ги на колата и ги забравил.

„Тръгвам и след 10 минути се усещам, че фотоапаратът и таблетът ги няма. Върнах се да проверя дали не са паднали, но нищо не намерих”, разказа Димитров пред bTV.

Зорка и Христина минават от там и виждат изгубените вещи на земята. „Взехме вещите и чакахме около половин час някой да ги потърси, в понеделник решихме да ги дадем в полицията”, обясни Христина.

Момичетата предават вещите на полицейските служители в Участък „Надежда”. Собственикът е издирен и вещите са върнати.

Сестрите казват, че не са имали колебания, въпреки че някои в квартала не приели постъпката им. Майка им обаче се гордее с тях.

„Съвестта ми нямаше да дава да ги държим в нас или да ги продаваме или залагаме. И аз не съм пораснала в такова семейство да лъжа, да крада и да мамя”, каза майката.

Днес собственикът на изгубените вещи се срещна с момичетата и им благодари. Те пък му казаха да вярва в доброто, защото има такива хора.

17-годишната Христина и 20-годишната Зорка получиха от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков ваучер за пазаруване и благодарствена грамота. Двете сестри мечтаят някога да имат свой собствен салон за красота.