Роднините на тежко пострадалата 49-годишна жена от Самоков, която беше прегазена два пъти от дрогиран шофьор, който не я видял, обмислят да започнат протест. Причината е вчерашното решение на Районния съд да освободи под домашен арест 24-годишния мъж, съобщи Нова телевизия.

"За мен това, че са го пуснали под домашен арест не означава нищо. Не приемам аргумент, като "системите на колата не работят", заяви дъщерята на Недялка - Радостина Димова, след като адвокатът на шофьора заяви, че джипът му не дал никакви индикация, че зад него има човек.

Възмутени сме от съдебното решение на местния съд. Имаме съмнение, че докато е под домашен арест той може да избяга от страната. Имаме информация, че и преди го е правил. За нас този човек е убиец, заявиха още близките на пострадалата.

"Не искам майка ми да е поредното име в папките и да има още почернени семейства от този шофьор", допълни дъщерята пред bTV.

Служителката на платената зона за паркиране в Самоков все още е на апаратно дишане, в медикаментозна кома и й предстоят няколко животоспасяващи операции.

"Състоянието и не се е променило. Докторите ни съобщиха, че може да има и проблем с мозъка. Има оток, който трябва да премине, за да могат да й направят скенер и да видят", каза още дъщерята.

Тя добави, че й е преливана кръв и днес също предстои преливане. Близки на семейството са се организирали и засега нужда от кръв няма.

Радостина уточни, че сестра й е гледала запис от видеокамера, на който ясно се вижда, че шофьорът е минал два пъти през майка им. Той е иззет от полицията, но засега оттам и от прокуратурата не дават никаква информация на семейството.

"Общината винаги е била близко до гражданите си. Във връзка сме със семейството на пострадалата жена. Бихме помогнали с всичко, което е по-нашите възможности. Познаваме пострадалата, тъй като е общински служител", каза секретарят на общината.