Днес започна полагането на износващия пласт асфалт на бул. "Христофор Колумб". Ще се работи до късните часове, за да не се прекъсва технологичния процес, това е казал зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев по време на проверката си на строителния обект, съобщиха от общината.

Движението по бул. "Христофор Колумб" ще бъде възстановено изцяло в понеделник. Асфалтирането ще се извърши през днешния ден, а за утре остават довършителни дейности като полагане на маркировка и поставяне на вертикална сигнализация, пише в съобщението.

Във вторник започва ремонтът на "Източна тангента" в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до квартал "Христо Ботев". Движението ще бъде затворено изцяло, като ще се пропускат само автомобилите на хора, които имат офиси в района. През почивните дни работят пет асфалтови бази в София.

В момента се асфалтират пътните платна на бул."България", работи се по бул."Пенчо Славейков" и бул."Арсеналски". Целта ни е основните ремонти да приключат за първия учебен ден, когато трафикът ще се увеличи, е казал още Крусев.

Интензивно се работи и на ул."Граф Игнатиев". В момента се изгражда релсовият път в зоната на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" с ул."Г.С.Раковски". Очакваме в началото на септември кръстовището да бъде готово. В момента се редят плочки по площад "Славейков" и по площад "Гарибалди".

Работи се и в градинката на църквата "Свети Седмочисленици", като изцяло обектът ще приключи в края на октомври, пишат от Столична община.