Нови ремонти затварят отсечки от ключови булеварди в София.

От днес до 24.00 часа на 22 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. „Васил Левски" в участъка от бул. „Цар Освободител" до ул. „Оборище“, включително и през източната страна на кръстовище бул. „Васил Левски" - ул. „Оборище“, съобщиха от Столична община.

Ще се осигури преминаване на превозни средства по ул. „Шипка“. Движението ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда. Забранява се влизането на превозни средства по крайните две пътни ленти от източната и от западната страна на пътното платно на бул. "Васил Левски" в участъка от ул. „Оборище“ до паметника на Васил Левски. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно по едната пътна лента в посока в същия участък на булеварда.

За времето от 13 август до 24.00 часа на 22 август се закрива спирка с код 1699 „СУ Св. Климент Охридски” за тролейбусни линии №1, 2, 4 и 11 на бул. „Васил Левски” в посока площад „Паметник Левски”;

Променя се маршрутът на тролейбусни линии №1, 2 и 4 само в посока СУ „Св. Климент Охридски” както следва: от ул. „Кракра” надясно по бул. „Янко Сакъзов” и по бул. „Васил Левски” по маршрутите.

Ремонт започва и на бул. "Арсеналски" в участъка от бул. "Черни връх" до бул. "Петко Каравелов".

От днес до 24.00 часа на 5 септември се забранява влизането на пътни превозни средства, престоят и паркирането по крайна дясна пътна лента от южната страна от пътното платно на бул. "Арсеналски", в участъка от ул. "Милевска планина" до 60 м преди кръстовището с бул. "Черни връх".

Още през уикенда беше затворено едното платно от бул. "България" между бул. "Гешов" и бул. "Гоце Делчев" - в посока кв. "Бояна". Движението се извършва двупосочно в другото платно, още през уикенда се образуваха тапи. От събота обаче е възстановено движението на трамвай №7 от НДК до кв. "Борово".