2427 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, а починалите са 51. За последното денонощие са направени общо 7 910 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система.

Общо починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са 1349.

Така общият брой на потвърдените случаи става 56 496, от които 34 110 активни.

507 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 21 037.

Хоспитализираните лица са 2 841, от които 180 се намират в интензивното отделение.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов прогнозира вчера, че във вторник очаква ръст на заразените. Като основна причина за това обаче ток посочи не коронавируса, а забавянето на резултатите от лабораториите. Проф. Ангелов предупреди, че ще започват сериозно проверки.

"Получават се парадокси с направа на един тест днес, качването му обаче да стане в сряда, а РЗИ се обажда в понеделник и когато личният лекар трябва да издаде болничен, времето е приключило, човекът е здрав, а ние тепърва ще го слагаме под карантина. Това нещо няма да го допусна, не може да го търпим повече. Държавата плаща достатъчно и не мисля, че е проблем да се назначат още хора в лабораториите. Голяма част от увеличения брой случаи във вторник - утре, ще се дължи именно на некачени резултати от лабораториите", обясни в понеделник министърът.