269 нови случая на заразени с COVID-19 и 388 излекувани през последното денонощие. Това показват данните на Единния информационен портал при направени над 5913 проби.

Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията надмина 9850 души.

Най-много нови случаи има отново в София - 53. 34 положителни проби са отчетени в Благоевград, 31 - във Варна, 27 - в Пловдив и Добрич.

Активни са 4493 случая, в болница остават 665 пациенти, 27 от тях - в тежко състояние. Чувствително расте и броят на излекуваните - 5031 души от началото на кризата.

Починалите се увеличават с 8 - общо 329 са жертвите на болестта у нас.

Вчера, след като обяви смените на министри, премиерът Бойко Борисов заяви:

"В понеделник ще представим подготвени - ще се работи в събота и неделя - финансови, социални и икономически мерки, свързани с пандемията. Знаете, много дни в Брюксел имаше Съвет именно по преодоляване на щетите, които пандемията нанесе. Ако е живот и здраве, тогава ще ви информираме по икономическите мерки, тъй като някои от тях ще наложат много спешно да се променят закони. Защото в пандемията се видя, че хората от РЗИ, от лабораториите и от много агенции, които бяха ангажирани, са на минимално заплащане. Но предлагам по тази тема в понеделник да говорим".