Започнато е досъдебно производство срещу родителите на изоставеното бебе в столицата, а те са задържани. Това каза инспектор детска педагогическа стая в 9-то районно управление Йорданка Василева пред "Фокус".


"Около 21.40 на телефон 112 е получен сигнал за изоставено бебе в ж.к. "Люлин"-6. Веднага са изпратени автопатрули, които установяват изоставено бебе в детско столче. 28-годишният бащата и 24-годишната майка са оставили детето на 11-а етаж в блока. До столчето имало храна, а при бебето имало бележка.

Детето било намерено от случайно минаващ съсед, който се обадил на домоуправителя на блока. Той пък повикал полиция. Полицаите установили, че именно на площадката, където е оставено детето, живеят родители на майката на бебето.

Малко по-късно в "Люлин 10" са открити и родителите на детето, които казали, че не искат да се грижат за него. Фактът, че бащата на детето бил с рана на главата, бешe оставен без коментар от полицията.

"Родителите са задържани за срок от 24 часа в 9-то районно. На място е постъпил мобилен екип към Агенция за социално подпомагате, които са взели и са настанили детето в дом за медико-социални грижи "Св. Иван рилски". Извършен е преглед. Детето е в добро здравословно състояние ", допълни Йорданка Василева.