320 нови места в детските ясли ще бъдат разкрити до пролетта в София, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов провери строителните дейности в 35-а ясла "Вълшебство" в кв. "Стрелбище".

Там вече са изградени три нови корпуса, физкултурен салон и осем детски площадки. Дворът е изцяло обновен, напълно обзаведени са и помещенията.

"Санирахме и старата сграда, така че 160 семейства от есента да могат да доведат своите деца в очакващите ги нови сгради", каза Георгиев пред журналисти.

Шефът на градския парламент припомни, че в район "Люлин" изцяло е решен проблемът с недостига на места за най-малките и допълни, че в момента се строят шест нови сгради за детски ясли в целия град, като до края на годината поне четири от тях трябва да могат да се използват:

  • 35-а детска ясла "Вълшебство", кв. Стрелбище ( още 80 деца );
  • 21-ва детска ясла "Бон-бон", кв. Иван Вазов ( още 40 деца );
  • 45-а детска ясла "Майор Ф. Томпсън", кв. Лозенец (още 40 деца );
  • 51-ва детска ясла, кв. Красна поляна ( още 40 деца );
  • 41-ва детска ясла "Ябълкова градина", район Люлин (още 80 деца);
  • 31-ва детска ясла "Палавници", район Красно село (още 40 деца).

"Гражданите очакват от нас резултати. Тепърва ще чуват всякакви обещания. Но истинската работа е не в социалните мрежи, а на терен, с провеждане на градоустройствени процедури, осигуряване на финансиране в бюджета и работа всеки ден", посочи още Георгиев.

Снимка: Пресцентър Столичен общински съвет

Снимка: Пресцентър Столичен общински съвет