Община Варна предостави днес събраните до момента дезинфекциращи препарати на районните кметове. Те имат ангажимент да ги разпределят на домоуправителите, които трябва да се грижат за хигиенизиране на жилищните входове, съобразно заповед на кмета Иван Портних, съобщиха от общината.

В районните администрации е създадена нужната организация, има мобилни екипи, които разнасят препаратите по места, за да няма струпване на хора.

На територията на районите "Приморски", "Вл. Варненчик", "Одесос" и "Аспрухово" вече са раздадени част от материалите, предстои и в район "Младост". Зареждането ще бъде на етапи, а препаратите ще бъдат предоставяни по график. За повече информация, домоуправителите могат да се обръщат към районните кметства.

Снимка: Община Варна

Вчера общинската управа се обърна към собствениците на всички хотели, ресторанти, сладкарници, кафенета, които в момента не работят, с молба да предоставят - възмездно или безвъзмездно, дезинфекциращите препарати, с които разполагат. Една от целите за събирането на дезинфекционни препарати е подпомагане на домоуправителите, които трябва да се грижат за хигиенизиране на жилищните входове.  От училищата вече са прехвърлени предпазните маски на персонала на "Градски транспорт".