Искам Министерството на вътрешните работи да застане на мястото си, да работи на страната на закона, на държавата и на народа ни. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по време на съвещанието на ръководният състав на МВР, на което присъства и служебният министър-председател Стефан Янев, съобщават от МВР.

Премиерът отбеляза, че приоритетната задача на МВР е "да работи усилено за подготовката и провеждането на честни избори".
Ръководството на министерството е възложило тази организация на Оперативния щаб за координация на дейността на МВР.

"Оценката за Вашата работа е тази на гражданите, не на политиците", посочи премиерът Стефан Янев.

Той подчерта, че очакванията към служителите на МВР са големи - за ефективно противодействие на конвенционалната и на всички аспекти на организираната престъпност. Янев каза още, че фокусът на вниманието е насочен към подготовката и провеждането на "честни и прозрачни парламентарни избори".

"От Вас се иска лоялност към Закона, към хората, към обществения интерес", допълни министър-председателят.

Министър Бойко Рашков представи пред участниците в националното съвещание ръководния състав на министерството, структуриран от доказани професионалисти - тримата заместник-министри Енчо Мирчев, Емил Ганчев и Венцислав Катинов и изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

"Законът изисква от нас да пазим информацията от оперативните дела, длъжни сме да пазим тайните на ведомството и респективно - на държавата", добави Рашков.

В рамките на съвещанието главен комисар Стоян Темелакиев запозна ръководния състав с организацията в дейността на МВР при подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание.

Главен комисар Тодор Гребенаров, директор на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", очерта стъпките в процеса на съпровода и охраната на изборните материали и на специализираните устройства за електронно машинно гласуване.

Темата за организацията в дейността на МВР по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в процеса на подготовката и провеждането на изборите, бе поставена на разискване от заместник-министрите и директора на ГД "Национална полиция" главен комисар Станимир Станев.