Президентът Румен Радев прие днес апостолическия нунций в България Анселмо Гуидо Пекорари, съобщава прессекретариатът на държавния глава.

По време на срещата са потвърдени отличните отношения между страната ни и Ватикана и е обсъдена възможността за посещение на Негово Светейшество папа Франциск в България, се посочва още в лаконичното съобщение, което не е придружена със снимки.

Папа Франциск може да посети Румъния и България в началото на месец май през следващата 2019 година, съобщи испанският вестник "Периодика дигитал".

От Апостолическата нунциатура в България заявиха за Дир.бг, че нямат информация за посещение на папата у нас.

През месец май т.г., при визитата си във Ватикана, премиерът Бойко Борисов връчи на главата на Римокатолическата църква официална покана за посещение в България и бе съобщено, че тя е приета с уверението това да стане в най-близко време.

Междувременно днес папа Франциск се е спънал и паднал, но без сериозни последици за здравето му, заяви говорителят на Ватикана Грег Бърк, цитиран от ДПА.

Папа Франциск паднал, докато вървял към своята резиденция "Санта Марта", каза Бърк пред репортери. По думите му папата е отново на крака и е добре.

Франциск навършва 82 години през декември и се смята, че е в добро здравословно състояние за възрастта си.