Въоръжен психичноболен с нож преследва жители на столичния квартал "Люлин". Само за една нощ, нападнатите от него, са трима.

Местните хора вече са се оплаквали за въпросния мъж. Тогава негови съседи разказа, че се разхожда с газов пистолет, мачете, нунджако и противогаз. След репортаж на NOVA, мъжът беше настанен в психиатрия, но днес отново е вкъщи, най-вероятно без да пие лекарствата си.

Сега съседи разказват, че след последния случай мъжът е бил задържан временно от цивилен полицай, както и от охранителите, докато не са пристигнали полицаи от 9-о РПУ.

"Разказаха, че през нощта мъжът е нападнал трима души, които са пазарували в денонощен магазин. Вероятно е искал пари, тъй като той няма средства, не може да се издържа сам. Целият квартал е пропищял от него. А входът е потрошен, стъклото е счупено, механизмът на вратата също", сподели съсед.

"Нямаме сили да се борим, трябва да се прибере това момче постоянно и да се лекува, не може да обираме всички негативи, държавата трябва да помогне и на него, и на нас. Вчера го видях, целият беше в кръв, момчетата от Плод-зеленчука казаха, че четири-пет пъти минавал, цялото му лице в кръв", допълни жена от блока.

В края на ноември 2019 година мъжът е диагностициран с шизофрения и е настанен в психиатрия за три месеца, но след това отново е пуснат. Съседи разказват, че влиза в различни образи - на барета, охранител и други, по цяла нощ звъни на звънците, изгорил е таблото, блъска по вратите. За мъжа се грижи леля му, тъй като баща му и брат му отказват да поемат отговорност.

Съседите му пък вече се намират в безизходица, многократно са подавали жалби, но без решение.