Пуснаха движението по автомагистрала "Тракия" в участъка от Чирпан до Стара Загора в посока към Бургас. Ремонтът там продължи повече от първоначално обявеното време и в разгара на летния сезон доведе до огромни тапи по пътя към морето.

В края на следващата седмица ще бъде възстановено и движението към София. Дотогава пътуващите от Бургас към столицата ще минават по сегашния обходен маршрут.

Ремонтираният участък от магистралата е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Репортер на "Нова телевизия" засне и първия автомобил, преминал по ремонтираната отсечка. Пътуващите в него споделиха, че отиват на семейна почивка в Приморско.

От началото на ремонтните дейности по обходния маршрут са станали 13 леки и 4 тежки катастрофи. При тях са ранени общо 6 души.

"Движението беше много интензивно, но от днес се надяваме по едното направление нещата да се успокоят", заяви гл. инспектор Бончо Славов от "Пътна полиция", ОДМВР-Стара Загора.