От утре се възстановява движението на трамваите по "Граф Игнатиев", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Моля за извинение гражданите заради затрудненията", каза Фандъкова и призова пешеходците да не се движат по трамвайните релси. Огражденията вече са премахнати, за да могат магазините да работят около празниците.

Трамваите по "Графа" с номера 1,12 и 18 ще се движат по обичайното разписание. Временният автобус 10 ТМ се закрива.

Пускат част от трета линия на метрото през септември

Първите 5 станции от третата линия на метрото в София са готови на 81% и ще бъдат пуснати през септември, съобщи още столичният кмет Йорданка Фандъкива, която заедно с транспортния министър Росен Желязков и шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев провериха две от новите станции - "България" и "Красно село". Сега се строят общо 12 км с 12 метростанции от третата линия. Те ще свържат кварталите "Хаджи Димитър" с "Овча купел" и "Горна баня".

Новото метротрасе ще е изцяло готово през януари 2020 г. То ще се пускана на етапи, защото строителството започна по различно време. Още през септември ще са готови първите 5 станции с 5 км трасе - от пазара на "Красно село", при булевардите "България" и "Гешов", при ВМА, при НДК и при Попа. Пътуването от "Красно село" до центъра ще отнема 8 минути, каза Фандъкива. През декември догодина, ще бъдат пуснати и още 3 станции - при Орлов мост, до Малък градски театър "Зад канала" и на бул. "Вл. Вазов". За януари 2020 г. е планирано пускането на последните 4 станции на линията - от "Красно село" до околовръстния път при кварталите "Овча купел" и "Горна баня". Там ще има ималка жп по линията София - Перник.

Провериха строителството на новите станции - "България" и "Красно село"

Снимка: БТА

Инспекцията започна от метростанцията на кръстовището на булевардите „България“ и „Иван Гешов“, която е част от първия участък с готов релсов път

Снимка: БТА

Провериха строителството на новите станции - "България" и "Красно село"

Снимка: БТА

Провериха строителството на новите станции - "България" и "Красно село"

Снимка: БТА