Парното в София може да бъде пуснато до дни. Това стана ясно от думите на Елизабет Павлова от "Топлофикация" София пред БНТ.

За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат изпълнени няколко задължителни, уредени от закона, условия: да има три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса, прогноза за трайно застудяване на времето.

"Топлофикация София" е напълно готова да пусне отоплението в столицата, като е в постоянна връзка с НИМХ и следи температурите на околната среда, каза още представителят на компанията. В понеделник ще се вземе решение кога точно ще бъде пуснато парното.

На клиентите на компанията се препоръчва да освободят винтилите на парното максимално, за да се обезвъздуши системата. След това могат да настроят винтилите на комфортната им температура. Трябва да запълнят източените вътрешни инсталации и да приключат с ремонтите.

Директорите на болнични заведения, училища и детски градини, вече могат да направят заявление в Топлофикация "София", след което в рамките на ден топлоподаването към тях ще бъде изпълнено.