Проверки на "Пътна полиция" предизвикват огромно задръстване на южния изход от Бургас. Десетки шофьори вече са санкционирани, някои от автомобилите директно са спрени от движение.

Тапата, дълга няколко километра, започва още от "Детелината" на изхода от Бургас по пътя за Созопол. Скоростта на движение на автомобилите е едва 3-5 км/ч, предаде Дарик

Проверките са комплексни - за винетни стикери, застраховка "Гражданска отговорност", шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Полицейският пост е в местността "Пода", между двете бензиностанции.

В района има автомобил на "Пътна помощ", който извозва обратно до Бургас санкционираните. Аавтовоз, натоварен с 10 коли, нарушили правилника и закона, предизвика още по-голямо задръстване.

Натоварено е и движението по пътя Варна - Бургас. Трафикът в участъка от км 2+329 до км 3+238 се осъществява при пълно затваряне на платното посока Бургас и пренасочване на движението в платното посока Варна поради ремонт на виадукт "Звездица", предаде "Фокус".

В град Варна по-интензивен е трафикът на входа на града от автомагистрала "Хемус", в района на Аспарухови мост, при Морската градина, крайезерния път и околовръстното шосе. Полицейското присъствие във Варна и региона е засилено.