Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е получил остър протест от Николай Колев-Босия на 6 юли с твърдение за грубо и арогантно поведение на представители на жандармерията. Взети са незабавни мерки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разпоредено е на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и на дирекция "Инспекторат" на МВР да проверят изнесените данни за действията на жандармеристите. Такова разпореждане е дадено и по повод жалба на група граждани за упражнено насилие от страна на органите на полицията и жандармерията, дошли да подкрепят позицията на Николай Колев към депутатите на 5 юли.

С резултатите от проверката господин Колев ще бъде запознат. Министър Радев призовава Николай Колев да прекрати гладната стачка и да не застрашава своя живот.

На 13 юни поетът обяви гладна стачка, след като разпространи декларация срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта. Колев настоява и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.