Протестно автошествие премина от сградата на правителството през София и стигна до резиденция "Бояна", а надсловът е "Да събудим властта". Посланието на автошествието е "Да изметем вируса от властта", каза Арман Бабикян от "Отровното трио".

Автомобилите се придвижваха с 20 км в час. 

"Вирусът пребивава в Министерския съвет и в резиденция "Бояна". Минаваме маршрута на властта, по който се движи вирусът, който е заразил цялата ни страна вече 11 години. Няма да мръднем от искането си за оставка", категоричен бе Бабикян пред bTV.

По думите му маршрутът е символичен. Символично трябва да е и пребиваването на тези хора във властта, допълни той.

"Всички да запомнят най-мрачните години на България. Тези хора трябва да си дадат сметка, че случващото се в момента в страната ни като пандемия и като хуманитарна криза е най-ясният образ на тяхната власт - хаос, безхаберие, корупция и за съжаление смърт", каза Арман Бабикян.

"Жалките опити на властта да овладеят кризата с коронавируса не се увенчават с успех. Умират всеки ден хора, няма лекарства. Положението е много страшно. Ще се опитаме да ги събудим, да си отворят очите и да видят, че нещо трябва да се промени в цялото управление на кризата", заяви един от организаторите на автошествието.

Тази вечер майките от "Системата ни убива" символично погребаха Закона за личната помощ пред парламента. Те обявиха, че ще се включат утре във всенароден митинг протест под наслов "Заедно ще победим".

Тази вечер протестиращи се събраха за пореден път на площад "Независимост" с искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Вера Иванова, председател на НГИ "Системата ни убива": Протестите продължават, ние сме заедно, обединени с протестиращите хора от т.н. Орлов град, също с палатковия лагер при Софийски университет и палатковия лагер при Президентството, както и нашият палатков лагер.

Николай Захирев: Ясно сме заявили позицията си, вече почти пет месеца. Ние утре не искаме само оставка. Искаме да я получим, няма значение, че е събота.