Протестно автошествие, организирано от Националния синдикат "Защита", тръгна от паркинга пред Националната художествена галерия в центъра на София. Движението по централните улици е блокирано.

Снимка: BulFoto

Председателят на синдиката Красимир Митов каза, че протестът е по повод на това, че на 1 април "премиерът е излъгал медицинското съсловие", обещавайки увеличение на възнагражденията им.

По думите на Митов, цитиран от БТА, явно държавата няма пари, защото в синдиката са постъпили сигнали от "десетки болници, които е трябвало да получат през април COVID добавки, а все още тези пари не са платени".

Снимка: БТА

Протестираме и заради цената на горивата и електроенергията, тъй като смятаме, че те са спекулативни и допринасят за изключително повишената инфлация и обедняване на българина. Синдикат "Защита" протестира и срещу повишаването на цената на хляба, каза още Красимир Митов.

Снимка: БТА

По думите му преди 3 дни цената на хляба е повишена с 30% без никакво основание за това.

"Искаме да се случи нещо хубаво, ако не - оставка, защото явно тези хора не могат да се справят с кризата", посочи Митов и допълни, че на 18 май ще подкрепят протеста на бизнеса.

Снимка: БТА

Вижте всички снимки ТУК >>>

Той уточни, че протестното автошествие на Синдикат "Защита" е разрешено до 22:00 часа. То ще премине по бул. "Цариградско шосе" до Площада на авиацията, като ще протестират и пред сградите на здравното и земеделското министерство, пред Министерския съвет и други институции.