Четвъртото Народно въстание в 87-мия ден на протести преминава спокойно. Протестиращите направиха тази вечер шествие до храм паметника" Александър Невски". Те тръгнаха от т.нар. триъгълник на властта и минаха край старата сграда на парламента, която, по думите на организаторите, е единствената  с надпис "Съединението прави силата". Този път полицаите не блокираха подстъпите към храм-паметника и спокойно всички, които желаеха да отправят молитви, успяха да стигнат до там. 

При Третото народно въстание демонстрантите влязоха в стълкновение с полицията при опита им да достигнат храма. 

Около 22:00 часа протестиращите разпънаха транспарант с надпис "Оставка" на стълбите на храма. Демонстранти развяваха трибагреника, скандирайки "Оставка".

Пред храма отец Дионисий отслужи импровизирана литургия. Оттам протестиращите се отправиха към Орлов мост. Един от смелите протестиращи се изкачи по паметника на орлите и развя трибагреника над светофарната уредба.

Движението по бул. Цариградско шосе" бе блокирано. 

Снимка: БНТ

В протеста се включиха граждани от Русе, Варна, Габрово, Перник, Свищов, Карлово, Челопеч. Сред демонстрантите бяха и българи от Канада и Италия. 

Началото на протеста бе в 17,00 часа, когато демонстрантите започнаха да се събират в т.нар. "триъгълник на властта" при засилени полицейски мерки. Исканията останаха същите оставка на премиера и главния прокурор и провеждането на предсрочни избори.

Снимка: БНТ

Полицията зае местата си около правителствените сгради в ранния следобед. Отново бяха претърсвани палатките на майките от "Системата ни убива". Хората приемаха за нормално засиленото полицейско присъствие. 

Движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" бе блокирано за автомобили, а протестиращите мирно отстояваха исканията си. 

Върху стените на бившия Партиен дом организаторите на протеста прожектираха послания на различни езици от български граждани, живеещи в чужбина, към депутатите на Европарламента, които ще участват в дебат за ситуацията в нашата страна. 

За трите месеца, откакто се провеждат, протестите са постигнали много и дори в Европа вече знаят какво се случва в България. Това заявиха от т.нар. "Отровно трио" пред събралите се в центъра на София на митинга. Бяха отбелязани и други постижения на протеста - смяната на министрите на правосъдието, на икономиката и на туризма.

Организаторите на протеста призоваха и пенсионерите да не се подвеждат от раздадените им по 50 лв. на месец до края на мандата.

Около 20,00 часа всички протестиращи в триъгълника на властта включиха светлините на мобилните си телефони под звуците на патриотичната песен "Къде си вярна ти любов народна".

Малко след 21:30 часа протестиращи направиха ритуал с черна свещ пред Министерски съвет. Извадиха и вуду кукла, която прободоха с игли.

Снимка: БНТ

В Русе негодуващи затвориха Дунав мост. Протестиращи направиха и традиционното си шествие във Варна. Протестиращи във Велико Търново преминаха в шествие от паметника "Майка България" до паметника на Стефан Стамболов. Протестът беше охраняван от полицията, инциденти нямаше.