Близо стотина пловдивчани и този четвъртък се събраха на пл. "Съединение", за да поискат за пореден път незабавната оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, предаде БТА.

Протестният митинг започна с химна на България. От импровизираната трибуна се изказаха няколко души, сред които Асен Костов, един от организаторите на протеста. "Искаме незабавната оставка на цялото правителство, назначаване на служебно правителство и честни избори. Въпреки събитията от снощи управляващите нямат доблестта да излязат, да подадат оставка и да пуснат властта с чест", каза още Асенов и заяви, че всеки четвъртък участници в протестите ще се събират на площад "Съединение".

От площад "Съединение" протестиращите се отправиха към Трето районно полицейско управление, за да освободят пловдивчанин, който бил задържан, след като посрещнал с викове "оставка" Цвета Караянчева пред Новотела. На Пешеходния мост демонстрантите бяха посрещнати от полицейски кордон. Пропускаха се единствено граждани, които с документ за самоличност удостоверяваха, че живеят от другата страна на реката.

Протестното шествие изведнъж промени посоката си - отправи се по бул. "6-ти Септември" през моста на Панаира до Новотела. Там протестиращите скандираха "Оставка" и "Мутри вън". Те се опитаха да нахлуят в хотела, част от тях - около 5 човека, успяха да пробият охраната и да влязат. След като се разбра, че председателят на парламента Цвета Караянчева вече не е в сградата, протестното шествие се отправи по обичайния си маршрут, като мина през Пешеходния мост.

Цвета Караянчева връчи в Пловдив голямата награда на победителите в турнира по стрелба "8-ми март" за жени, служители на МВР, МО и службите за сигурност. Той се организира от Съвместното командване на специалните сили с командир генерал-майор Явор Матеев.