Служители в "Автомагистрали Черно море" се събраха на пореден протест пред сградата на Министерския съвет. Те блокираха движението в двете посоки на булевардите пред сградите на МС и президентството.

Искането им остава непроменено - да им бъдат изплатени задължения в размер на близо 37 млн. лева за ремонта на АМ "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора, които са необходими за изплащане на възнаграждения на работещите в дружеството.

Вижте снимки

Група от протестиращите беше приета в Президентството, за да представят своите виждания за решаването на казуса. По-рано такава среща им беше отказана от Министерския съвет с мотива, че трябва да се спазват противоепидемичните мерки.

"Дотук една-единствена среща е проведена с държавното дружество "Автомагистрали", което ни даде предложение към мениджърския екип да изтеглят кредит, което да покрие задълженията си към персонала и да се успокоят нещата, което е неприемливо, каза Петя Стоянова от "Автомагистрали-Черно море".

Протестиращите настояват за държавническо решение и да не бъдат прехвърляни между институциите.

"Министър Комитова - като човек, който отговаря за тези отношения - тя като изпълнителен човек да сезира и прокуратурата и всички държавни органи, а не да ни праща нас да се саморазправяме с бивши управляващи или с някой на улицата - откъде-накъде", каза Тодор Капитанов от КНСБ.

При протестиращите слезе и регионалният министър Виолета Комитова, която обяви, че днес в 16 часа ще има среща във финансовото министерство за търсене на решение на проблема, но предупреди, че служебното правителство е заварило един "продъден бюджет".

Недоволните се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути, протестите ще продължат в цялата страна.