Пореден уикенд с акция на плажа в "Росенец" край т. нар. "летен сарай" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Протестиращите оставиха край оградата на имота две "почетни оставки" - на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. За Доган бе оставена баница - символ на властта, посочвайки, че именно той разпределя парчетата от нея.

Организаторите на акцията имаха и още един подарък - книгата на Стефан Цвайг "Между власт и морал рядко има връзка".

Инициаторът на станалото вече традиционно плажуване Асен Бонджев коментира:

"Имам да оставя една почетна оставка за Бойко Методиев Борисов, министър-председател на България. Ние, гражданите и суверенът на Република България не признаваме легитимността и престъпната власт на настоящото правителство. Настояваме за незабавна оставка и провеждане на предсрочни избори. Почетна е, защото, така както има и почетни председатели, които не би следвало да имат власт, но реално - разполагат с власт и тя е задкулисна, така и ние - гражданите, с нашето присъствие на улиците, на площадите, ние се явяваме коректив на властта и показваме какво трябва да се случи. А то е много просто - оставка на Гешев и Борисов".

Актове, че част от постройките в т. нар. летни сараи на Ахмед Доган са незаконни, са разлепени на сградите в парк "Росенец". Едва няколко от сградите там са със строителни документи. Останалите са издигнати без разрешение за строеж, без инвестиционни проекти и съгласуване с контролните органи. Ако няма възражения, те трябва да бъдат съборени.

На разлепените документи е посочено, че строителят на обектите е "неизвестен". Част от тях са издигнати в имоти на "Хермес Солар", а други - в държавни парцели. Едната двуетажна постройка е вдигната на плажната ивица.