В 43-тия ден на протести, протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ. Инициативата е на ГД "Боец". В 9,00 часа искат или да влязат вътре или да не допускат служителите на институцията. 

Шествието им тръгна от "Орлов мост", премина през Триъгълника на властта и приключи с демонстрация на пл. "Света Неделя" №6.

Това е поредната изненадваща блокада на сграда от протестиращи след Централната избирателна комисия и Министерството на правосъдието.

По думите им причината да изберат тази държавна структура е, че са подали десетки сигнали за корупция, които са останали без отговор.

Недоволните искат срещата с бившия обвинител номер едно, за да му връчат оставката като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и да му потърсят отговорност за липсата на реакция по техни сигнали, свързани с къщата в Барселона, "Апартаментгейр" и др.

"Искаме среща с Цацаров, искаме той да слезе тук при нас, ако това не се случи, ще имаме поредната институция на мафията, която ние гражданите закриваме", заяви на мегафона Георги Георгиев от гражданското движение.

Протестиращите залепиха надписи "Офис на Пеевски" върху фасадата на сградата.