Искаме канализация, качествен ремонт на улиците, пълен ремонт на "Самоковско шосе", писна ни да живеем в кал и мизерия!" С този емоционален призив е организира граждански протест в Панчарево и Кокаляне, съобщи Нова телевизия.

Живеещите в района имат намерение от 11 на обяд до 12:30 да затворят "Самоковско шосе", защото искат пълна рехабилитация на пътя, както и цялостен ремонт на шосето, тъй като според тях то е поправяно много пъти, дупките са кърпени, но отново се появяват.

Жителите на "Горубляне" вече затвориха Околовръстния път

"Протестираме, защото ни писна да живеем в кал и мизерия. Протестираме, защото "Самоковско шосе" за трети път ни попълват дупки и са ни докарали дотам, че да сме щастливи, когато попълнят 2-3 дупки. Ние искаме пълна рехабилитация на тази отсечка от шест километра, защото това вече не се издържа. Улиците в Панчарево и Кокаляне са в безобразно състояние. Канализация нямаме, това замърсява околната среда, защото и Панчаревското езеро директно за заустени канали там. Сметоизвозването ни е голям проблем. Улиците не са ремонтирани с десетилетия, много улици просто изчезват", каза Галина Бел, един от организаторите на протеста.