С плакати "Системата убива и нас", "Не ни губете" и др. фелдшери протестират пред Министерството на здравеопазването. Едно от основните им искания е за самостоятелна и независима съсловна организация.

Снимка: Булфото

Сред протестиращите има и физиотерапевти, които искат спешно приемане на закон за съсловната организация на асоциацията на физиотерапевтите, приемане на стандарт по физиотерапия, остойностяване на провежданите процедури по физиотерапия, право на частна практика и увеличаване на заплатите.

Снимка: Булфото

Фелдшерите категорично застават и зад исканията на медицинските сестри, които от своя страна днес ще подкрепят колегите си.

На протеста присъстват медици от различни градове в страната. Символично се чуват сирени от линейки, а медиците са с работните си униформи.

Специалистите обясняват, че до национално недоволство се стига след системно неглижиране на желанието им за срещи със здравния министър Кирил Ананиев, както и неуважително отношение към цялото съсловие от страна на властта.

Междувременно лекар от Казанлък започна гладна стачка, с която подкрепя исканията на професионалистите по здравни грижи за по-добро заплащанe.

Снимка: Булфото

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров