Жителите на Горубляне, Казичене, Кривина, Бусманци, Панчарево и Кокаляне излязоха на протест и блокираха за час Цариградско шосе, Самоковско шосе, и Околовръстния път на София.

Полицията осигури обходни маршрути, за да не се стигне до задръствания на входовете на столицата. 

Недоволните жители заявиха, че Столична община ги дискриминира за сметка на панелните жилищни квартали - нямат ВиК, пътищата и транспорта са лоши, а токът постоянно спира.

За да бъдат чути искания им жители от 6-те квартала проведоха координиран протест на три места в 17 часа. Жителите на Бусманци се събираха при пешеходната пътека на "Околовръстното шосе" при Видните, протестиращите от Горубляне при бул. "Цариградско шосе", а хората от Панчарево и Кокаляне при бул. "Самоковско шосе".

"Основните искания, които поставяме са свързани с инфраструктурата на квартала. Това е канализацията, транспортната инфраструктура, разписанието на автобусите. Няма връзка с метрото, няма линия по околовръстния път, липсват тротоари. На население приблизително 8 000 души в квартала има само една детска площадка. Токът спира по 10-15 пъти в денонощието", заявиха организаторите на протестите Юлия Бонева, Николай Георгиев и Галина Бел пред БНР.

"Всеки божи ден има прекъсване на тока от един-два до 15 пъти. Това е нещо, което ни поставя в положение, в което не можем да живеем нормално. Вторият проблем е, че нямаме канализация".

Протестиращите се заканиха, че ако и този път няма реакция от страна на Столична община след един месец ще се съберат отново и ще блокират централните столични булеварди.

Горубляне протестира и в края на септември под надслов "Долу ръцете от земите на нашите деди". Хората там се обявиха против изграждането на парк, в който попадат честни терени.