Едно българско семейство се бори за живота на 5-месечното си дете. Още преди да навърши годинка, малката им дъщеря Димана трябва да мине през редица курсове химиотерапия, за да победи злокачествен тумор. Всеки може да помогне в тази битка. Помощта е спешна.

Преди два месеца на дясната ръка на Димана се появява образувание, което започва да нараства. 

"Ръката ѝ стана двойна", разказва майката Силвия Димитрова пред БНТ.

Започват консултации с лекари и редица изследвания, които да установят каква е причината за подутината на ръчичката. Следва операция, при която е взет материал за биопсия, след което на бебенцето е поставена диагноза злокачествено заболяване - инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка.

"Туморът расте буквално за часове", сполеля майката.

За часове опаковат багажа си и заминават в Турция, защото това е най-близкото място, където дават надежда: "Над 80% дават надежда, че Димана ще се излекува."

И понеже няма време за губене, химиотерапията започва веднага. Направили са първата химиотерапия. Съвсем в началото на битката са, а трябват твърде много пари. Около 100 000 евро докато минат тези 4 курса на терапия, каза Димитър Попов.  Или близо 196 000 лева.

"В момента плащам с лични средства, пари назаем от приятели, от роднини, но в момента и те са на изчерпване", допълни Димитър Попов.

В случая разчитаме на хората с добри сърца да ни помогнат, за да може Димана да пребори тумора, споделя Силвия Димитрова.

Дарителската сметка е открита. Близо 16 000 лева вече са събрани.

"И сме сигурни, че Димана ще бъде излекувана, но за целта ни трябва подкрепата на хората", каза Силвия Димитрова.

Трябват още 180 000 лева или 180 000 души с по един лев, за да завърши приказката щастливо.